Qeveria do te mbylle Radion Nderkombetare te Serbise!

Te nderuar ndegjues, me vendimin e Qeveris se Serbise, me 31.korrik te vitite 2015. do te nderpren punen Radio Nderkombetare e Serbise – Radio Jugosllavia. Keshtu do te nderprehet, para se te gjithave, bashkpunimi i yne i frytshem me Ju, por edhe tradita e pandrprer e informimit te diaspores dhe opinjonit botror per nxharjet aktuale, afariste dhe kapacitet turistike, bukurit, kulturen dhe traditat e Serbis dhe te ishe Jugosllavis ne 12 gjuhe, nepermes valve te radios, internetit dhe satelitit. Ju falenderojme qe na keni ndegjuar dhe besuar me shume se 79 vite.

Sot dita ndërkombëtare e luftës kundër fashizmit dhe antisemitizmit

09. 11. 2013. - 17:47 -- MRS
kr

Dita ndërkombëtare e luftës kundër fashizmit dhe antisemitizmit shënohet në tërë botë si kujtim mbi „Natën Kristale“ kur me vitin 1938 është bërë persekutimi i madh i Hebrenjve në Gjermanin naziste. Në Serbi do të mbahet manifestimi qendror i shënimit të kësaj dite në Indaumentin Illija M. Kollarac, në të cilën kryeministri i Serbisë Ivica Daçiq zyrtarisht do të drejtohet përfaqësuesve e Kuvendit Popullor, Qeverisë së Serbisë, veteranëve të Luftës së Dytë Botërore si edhe mbajtësve të stemave më të larta luftarake. Në manifestim do të jenë prezent përfaqësuesit e korit diplomatik, bashkësisë së hebrenjve dhe romëve, bashkësive fetare dhe persona të nderuar nga fushat e kulturës, shkencës dhe arsimit.